شرکت مجتمع فولاد زاگرس اندیمشک
چهار شرکت کاوند نهان زمین با ۴۸ درصد سهم، فولاد مبارکه اصفهان با ۲۵ درصد، فولاد خوزستان با ۲۵ درصد، معدنی و صنعتی گل گهر و معدنی و صنعتی چادرملو هرکدام با یک درصد سهام، سهامداران فولاد زاگرس اندیمشک هستند.
شرکت مجتمع فولاد زاگرس اندیمشک در تاریخ ۱۳۹۸/۰۹/۲۵ نسبت به برگزاری مناقصه احداث یک کارخانه فولادسازی به ظرفیت تولید ۴۰۰ هزار تن (افزایش ظرفیت تولید به 800 هزار تن 402/07/23 در دستور کار قرار گرفت) به روش قوس الکتریکی و ریختهگری مداوم تولید بیلت به همراه واحدهای جانبی بهصورت EPC اقدام نموده است.
کارفرمای این پروژه شرکت مجتمع فولاد زاگرس اندیمشک میباشد که با بهرهگیری از تکنولوگ STG ایتالیا به روش کوره قوس الکتریکی در تاریخ ۱۳۹۹/۰۹/۲۲ آغاز به عملیات پروژه نمود. پیمانکار پروژه شرکت آسفالت طوس و مشاور شرکت ارکان تدبیر صنایع میباشد.
این کارخانه در استان خوزستان شهرستان اندیمشک احداث میشود و قرارداد شامل مهندسی پایه و تفصیلی، تأمین و ساخت تجهیزات و قطعات یدکی، اجرا و راهاندازی کارخانه میباشد.
با توجه به کاهش واردات و افزایش تولید داخلی بیلت فولادی، تولید این محصول در ایران از توجیه اقتصادی بالایی برخوردار است. عوامل زیر در این توجیه اقتصادی نقش دارند:
دسترسی به منابع اولیه: ایران با دارا بودن معادن غنی سنگآهن، امکان تأمین مواد اولیه موردنیاز برای تولید بیلت را دارد که این امر هزینههای تولید را کاهش میدهد.
کاهش وابستگی به واردات: با افزایش تولید داخلی بیلت، نیاز به واردات این محصول کاهشیافته و از خروج ارز جلوگیری میشود.
توسعه صنایع پاییندستی: تولید بیلت بهعنوان ماده اولیه در صنایع مختلفی مانند ساختمانسازی و خودروسازی، زمینهساز توسعه این صنایع و ایجاد اشتغال در کشور است.
صرفهجویی در هزینههای حملونقل: تولید داخلی بیلت، هزینههای مرتبط با حملونقل و تعرفههای گمرکی را کاهش داده و قیمت تمامشده محصولات نهایی را رقابتیتر میکند.
با توجه به این مزایا، سرمایهگذاری در تولید بیلت فولادی میتواند به رشد اقتصادی و صنعتی کشور کمک شایانی نماید.
اندیمشک یکی از شهرهای استان خوزستان و مرکز شهرستان اندیمشک است. اندیمشک با داشتن ۴ نیروگاه سیکل ترکیبی و سه سد دز، کرخه و سد بالارود یکی از مهمترین پایگاههای تولید انرژی کشور محسوب میشود. راهآهن این شهر بهعنوان مرکز کل ناحیه راهآهن زاگرس و از نقاط حساس راهآهن تهران-جنوب به شمار میآید.
شهرستان اندیمشک دارای موقعیت استراتژیک ویژه، زمینهای خوب کشاورزی، معادن نفت، گاز، سیلیس، گچ، ماسه، آهک و سنگآهن و جاده ترانزیتی آسفالته و خط راهآهن سراسری، اندیمشک به تهران_که خوزستان را به مرکز و شمال شرقی ایران پیوند میدهد_داشتن سدهای بزرگ مانند سد دز سد کرخه و سد بالارود در اندیمشک که بر ارزش این شهرستان افزودهاند و بخش بزرگی از نیروی برق استان و کشور و نیز آبیاری زمینهای کشاورزی شمال خوزستان را تأمین میکند.
سد کرخه یکی از بزرگترین سدهای خاکی دنیا و بزرگترین سد خاکی ایران و خاورمیانه است که بر روی رودخانه کرخه در ۲۲ کیلومتری شمال غربی شهرستان اندیمشک در استان خوزستان ساختهشده است.

یکی از پرسود ترین شرکتهای فولادی کشور
نماینده محترم سهامداران و اعضای هیئت مدیره شرکت
تعداد کمی از بازخورد رسانه های کشور!
رسانهها نوشتند:

نماد اقتصاد
